My red map


visited 47 states (20.8%)
Try Neptyne, the programmable spreadsheet

torek, 17. november 2015

Krnsko jezero

Alpska jezera so vedno videti čudovito. Fantastično je, da jih je kar nekaj jezer v naših gorah. Zelo sem si želela obiskati Krnsko jezero. Ko sem videla, da ima Obalno planinsko društvo razpisan izlet do Krnskega jezera za začetek novembra, takoj sem vedela, da grem zraven.

petek, 13. november 2015

Dubrovniški otoki

Dubrovnik ni samo staro očarljivo mesto. V okolici Dubrovnika je še veliko za raziskati. Med tem je tudi več otokov, grebenov in skal, ki varujejo Dubrovniško obalo in pristanišče pred močnimi mediteranskimi vetrovi, pa tudi pred pirati v času Dubrovniške republike. Sedaj na otoke gledamo le še z vidika čarobnih plaž, mirnega okolja, čudovite narave pa tudi prijetnih otoških naselij. Otoki dubrovniškega arhipelaga so zanimiva in nezahtevna destinacija za kratke izlete v času počitnic v Dubrovniku, saj so dobro povezani z mestom in hotelskimi kompleksi z ladijskimi linijami in kopico organiziranih izletov.
pristanišče na otoku Lokrum

četrtek, 12. november 2015

Poročno potovanje: Dubrovnik


S šotorom in avtom sva se nekaj let nazaj odpravila na poročno potovanje do Dubrovnika. V tem delu bom opisala kako smo se imeli v Dubrovniku.
Prvi del: Z avtom od Izole do Dubrovnika in nazaj

petek, 6. november 2015

Poročno potovanje: z avtom od Izole do Dubrovnika

Sva že nekaj let poročena. Večkrat se spomniva najinega poročnega potovanja, ko sva se odpravila s šotorom v avtu vzdolž Jadranske obale vse do Dubrovnika. In, seveda, nazaj. Načrt je bil zelo enostaven - vožnja po jadranski magistrali od Rijeki naprej, postanki, kjer se nama bo zljubilo, če nama bo kaj všeč in ko bova od volje, nočitve v kampih ob poti. To je bilo čudovito potovanje in, ne glede na to, da je minilo že nekaj let, sem se odločila, da ga malo opišem in pokažem slike. Mogoče tudi zato, ker si vedno bolj želimo ponoviti nekaj podobnega. Vsekakor si zopet želiva v Dubrovnik.

sreda, 4. november 2015

Goli otok

Freddy si je že en čas želel obiskati Goli otok. Velika večina izletniških bark, ki s Krka, Raba ali s celine vozi izlete po okoliških otokih, na Goli otok ne radi vozijo in so le redki izleti, ki vključujejo obisk tega zgodovinskega kraja.

nedelja, 1. november 2015

Oktober v Grožnjanu in Poreču: dež.......

Nedelja. Dežuje. Zelo si želimo nekam na kratek izlet. Upamo, da le ne bo ves dan deževalo. Se odpravimo v Grožnjan. Pozneje smo izlet podaljšali še do Poreča.

Izleti iz Olimja

Ko se poletje dokončno poslovi in ko padejo temperature, ko je sonca precej manj kot megle, takrat nama paše, da se sprostiva v savnah in se razvajava v jakuzziju, takrat je čas, da se zopet odpraviva v Terme Olimia. To sva naredila tudi letos konec oktobra.